zaterdag 22 juni 2013

Tiny de Bruin en Annemiek de Nijs exposeren in Lelystad

Sinds 14 mei wordt de cursus Cultureel Ondernemen in Lelystad gegeven. Cursisten Tiny de Bruin uit Lelystad en Annemiek de Nijs uit Almere hadden eerder het idee al opgevat om samen te gaan exposeren. Tijdens de cursus hebben ze hun ideeën afgestemd en besloten hun voornemen te realiseren. Op vrijdagmiddag 28 juni om 16.30 uur zal ondernemerstrainer Harry Bakker de expositie openen. Hij is een van de docenten bij de cursus.
Van de opbrengst van de verkoop tijdens de expositie wordt 10 procent afgedragen aan de creatieve broedplaats voor kunstenaars #ZW32, opdat de kunstenaars daar gratis mogen exposeren. Dit gebaar is mede ingegeven door het belang dat ze toekennen aan deze smeltkroes van creatieve ondernemers. De expositie aan Zeilweg 32 in Lelystad is op afspraak (06 173 169 76 of 06 201 143 83) te bezoeken tot 29 juli en ook te bewonderen tijdens de edities van de Kunst Route Lelystad op zondag 30 juni en 28 juli van 14 tot 17 uur.
Tiny en Annemiek schilderen beiden abstract en Annemiek ook figuratief. De totstandkoming van hun expositie is eenweerspiegeling van hun werkwijze. Hun ideeën ontstaan spontaan en over de realisatie wordt dan ook niet lang gedaan. Snelheid en dynamiek is het credo. Vanzelfsprekend betekent dit niet dat ze hun werken afraffelen, zo blijkt uit de kwalificatie “diepgang” die vaak aan hun werk wordt toegekend. Zowel Tiny als Annemiek hebben de drang om in hun werk naar de bron van zichzelf, het kind zijn, te gaan. Foto: 'City by night' van Tiny de Bruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten