zondag 9 maart 2014

'Opgeduveld!', duvelse expositie in Tilburg

Twee Eindhovense kunstenaressen, Jolanda Kops en Mappie Pennings, gaan samen met de Tilburgse kunstenaar, Jan Duijvekamp, exposeren in het Duvelhok in Tilburg. Het mooie oude fabriekje dat recent verkocht is aan Karin Bruers. Het zal de laatste expositie oude stijl zijn waarschijnlijk, voordat het pand door Karin in gebruik genomen gaat worden. De huidige ateliers en het sociale restaurant, die er momenteel gehuisvest zitten, zullen dan moeten vertrekken. Hopelijk zullen er in de toekomst nog steeds exposities mogelijk zijn, ook voor kunstenaars met een kleiner budget.
De expositie start vrijdag 14 maart vanaf 19 uur. Om 20 uur vindt de opening plaats, muzikaal ondersteund door de band Handsomegeorge & de Mooiboys, een swingende, gevarieerde band met Jazz, swing classics en een vleugje gypsie.
Het initiatief voor deze mooie combinatie van kunst ligt bij Jan Duijvekam, Tilburgse kunstenaar. De locatie is voor hem van bijzondere betekenis. In het Duvelhok heeft hij zijn passie voor keramiek ontdekt. Een vervulling van een droom om op deze duvelsmooie locatie een bijzondere tentoonstelling in te richten. Jan heeft vervolgens de Eindhovense kunstenaars Jolanda Kops en Mappie Pennings erbij gevraagd, kunstenaars waarvan hij het werk enorm waardeert en die een mooie diversiteit aan de expositie kunnen toevoegen.
Expressie, kleur en emotie typeren deze drie kunstenaars. De gevarieerdheid is enorm. Van 3D keramische objecten naar 2D wandmozaïeken. Van abstracte schilderijen met objecten naar figuratieve portretten met abstracte elementen op doek en aluminium!
De plannen voor deze expositie dateren van eind vorig jaar, en in januari is al een titel voor deze expositie gekozen:'Opgeduveld!' Zo staat het ook op het spandoek en wordt het in de flyers weergegeven. Toen was nog niet bekend dat Het Duvelhok in maart verkocht zou worden aan Karin Bruers.
De expositie loopt door op zaterdag en zondag 15 en 16 maart en op 22 en 23 maart. Van 12 tot 17 uur.
Het Duvelhok is gevestigd aan de St. Josephstraat 133 in Tilburg.

Foto: 'Tina' van Jolanda Kops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten