maandag 3 oktober 2011

Foam presenteert Talent


Foam Magazine publiceert dit jaar voor de vijfde keer de jaarlijkse Talent-uitgave. Voor het eerst is er nu een uitgebreide Foam Talent-tentoonstelling aan verbonden. Een selectie uit de nieuwe Talent-uitgave, waarin werk van vijftien veelbelovende fotografen is opgenomen, wordt vanaf 14 oktober tentoongesteld. Het werk is geselecteerd uit 800 portfolio's die zijn ingestuurd voor de jaarlijkse Talent Call van Foam Magazine.
Het ontdekken en de presentatie van fotografietalent is een van de kernactiviteiten van Foam. Het internationale fotografietijdschrift Foam Magazine wijdt jaarlijks een nummer speciaal aan fotografietalent. Het magazine is hierin toonaangevend geworden in de fotografiewereld. Het programma van Foam 3h, de tentoonstellingsruimte voor jong talent in de bibliotheek van Foam Amsterdam, telt inmiddels een lange lijst aan fotografen die hun werk hebben getoond. Ook reikt Foam jaarlijks de Foam Paul Huf Award uit, een prijs voor internationaal talent onder de 35 jaar.
De geselecteerde portfolio's van het speciale Foam Magazine#28 'Talent' laten een uiterst divers beeld zien. Van de abstracte nagebootste zonsondergangen van Fleur van Dodewaard (1983, Nederland) tot de foto's van donkere bosscènes doorspekt met de gele vlekjes van zwervende vuurvliegjes gemaakt door Katrien Vermeire (1979, België). Ook bijzonder zijn de documentaire beelden van Los Angeles, waarmee de Duitse fotograaf Mirko Martin (1976) de kijker constant in onzekerheid laat en het onderscheid tussen filmsets en daadwerkelijke situaties niet meer te zien is.
De fotografen die zijn geselecteerd voor Foam Magazine#28 Talent zijn:
Fleur van Dodewaard (Nederland), Renato Abreu (Brazilië), Lucas Blalock (USA), Raphaël Dallaporta (Frankrijk), Jessica Eaton (Canada), Mayumi Hosokura (Japan), Alessandro Imbriaco (Italië), Ina Jang (Zuid Korea), Mirko Martin (Duitsland), Ivor Prickett (Ierland), Florian van Roekel (Nederland), Gosha Rubchinskiy (Rusland), Katrien Vermeire (België), Ester Vonplon (Zwitserland) and Alberto Salván Zulueta (Spanje).
De tentoonstelling Talent 2011 wordt geopend op donderdag 13 oktober om 17.30 uur en is te zien in Foams nieuwe, extra locatie aan de Vijzelstraat 78 in Amsterdam.
De expositie is vanaf 14 oktober dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten