maandag 16 januari 2012

Demonstratie verf maken en etsen in de Royal Gallery


Gedurende januari exposeert Eric Armitage in de Royal Gallery, Koningsstraat 37 in Amsterdam. Op zaterdag 21 januari geeft hij in de galerie van 15 tot 18 uur enkele demonstraties in het maken van etsen, volgens de droge naald techniek en laat hij ook zien hoe met ondermeer pigmenten en lijnolie olieverf wordt gemaakt, zoals ook Rembrandt dat vroeger deed. Zij het dat de pigmenten en hulpstoffen die tegenwoordig worden gebruikt, andere zijn dan in de zeventiende eeuw, omdat de giftige bestanddelen in die componenten, die vroeger onbekommerd werden toegepast, tegenwoordig niet meer in de receptuur mogen voorkomen.
De demonstraties zijn een absolute aanrader voor hen die meer willen zien dan het uiteindelijke resultaat, een etsafdruk of schilderij, maar die ook willen weten welk vakmanschap wordt vereist om tot dat kunstzinnige resultaat te komen.
Mocht u de demonstratie moeten missen, dan is het goed te weten dat Eric regelmatig ook dergelijke demonstraties geeft in het Rembrandthuis in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten