vrijdag 22 februari 2013

Gabriëlle Cleuren bij New Place art gallery

Tot 20 maart organiseert de New Place art gallery een solo-expositie met werk van de Belgische Gabriëlla Cleuren. Het thema luidt ‘Volle leegten’.
‘Volle leegten’ zijn wijdse landschappen, waar immense mysterieuze ruimten, zoals ze in België, met zijn kleinschalige, volgebouwde stukjes grond, niet meer zijn te vinden, gestalte krijgen. Ruimten als metafoor, voor eenzaamheid, open geest die volheid ziet : volle leegten. Als je oog went aan de vlakte van land of water, beginnen vormen en kleuren fijne nuances af te tekenen. Je ontwaart langzaamaan ontelbare tonaliteiten van licht en kleur, zoals op het brede water in Zeeland. Contrast van licht en donker, tegenlicht zoals aan de Schelde in Antwerpen, waar de andere oever, de linkeroever bij ondergaande zon in zo'n beeld een wereld aan betekenissen onthult. Die eenzame wereld met een of meerdere figuren, wordt tastbaar, voelbaar, de mens een minuscuul deeltje, erin opgesloten.
New Place art gallery is gevestigd in de Verwerstraat 45 in Den Bosch, direct naast het wegens verbouwing gesloten Noordbrabants Museum.
De expositie is te bezichtigen van woensdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur en op elke eerste zondag van de maand van 12 tot 15 uur. Verder ook op afspraak.

Foto: ‘San Diego’ van Gabriëlle Cleuren (2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten