maandag 8 november 2010

Open dag bij de Zondagsschilders


Op zondag 21 november organiseren De Zondagsschilders, Geldersekade 101 in Amsterdam een open dag.Tijdens dit evenement kun je in het atelier, op de derde etage, kennis maken met de docenten van de groepen tekenen/schilderen, grafiek, beeldhouwen/ruimtelijke vorming en korte cursussen. Zij geven informatie over de gang van zaken bij de groepen, de persoonlijke begeleiding, technieken en materialen. Ook leden van groepen zonder docent zijn aanwezig.
Bij de informatiestand kun je je laten informeren over korte cursussen, exposities, kunsthistorische lezingen, de werkweken, museumdagtocht en de specifieke activiteiten op die open dag, zoals de Inloopateliers voor beeldhouwen en grafiek en de activiteit "Portret op Zondag", die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt.
Er worden werken van leden geëxposeerd. Het is mogelijk om je in te schrijven voor een activiteit en/of lidmaatschap, én er zijn kunstkaarten te koop.
Op de eerste etage wordt onder begeleiding van docenten een demonstratie tekenen van portret- en stilleven gegeven. Je bent vrij om aan te schuiven en mee te doen.
Materiaal is aanwezig.
Tijdens De Open Dag zet buurtcentrum De Boomsspijker (om de hoek), Rechtboomsloot 52 in Amsterdam ook haar deuren open. Daar kun je een expositie bekijken van portretten van bekende Amsterdammers, gemaakt bij "Portret op Zondag" en werk van de zaterdagmiddaggroep “Ruimtelijke vorming”, deze groep exposeert prachtige maskers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten