donderdag 30 december 2010

Foto's Wim Visser op kunstbeurs Decorade


Château Marquette in Heemskerk, of 'Slot te Heemskerck', zoals de middeleeuwse burcht heette, huisvest tijdens het weekend van 7, 8 en 9 januari 2011 de Art & Antiek Fair Decorade, waar ook een stand met fotografie van Wim Visser uit Noord-Scharwoude te vinden is.
Er zijn mensen die vinden dat fotografie, omdat ze zo sterk is in registreren, uitsluitend daarvoor gebruikt mag worden. Je hebt je als fotograaf dus maar bij de werkelijkheid te houden, stileren en ensceneren is uit den boze, is zelfs een soort van vals spelen. Wim Visser (1944) heeft een duidelijke mening over fotografie, die voortkomt uit liefde voor de kunst. In die zin is Wim meer kunstenaar dan fotograaf, want zijn werk ontstijgt de beperkingen die door disciplines worden opgelegd. Hij maakt zijn foto’s, die later als losse onderdelen digitaal aaneengesmeed worden, waarbij de oorspronkelijke aard van de afzonderlijke elementen meestal niet meer is terug te vinden. Sommigen menen dat je niet langer van fotografie kunt spreken als er zo sterk in het beeld is ingegrepen.Liever kunst die geen fotografie is, dan fotografie die geen kunst is.
Château Marquette, Marquettelaan 34 te Heemskerk. Vrijdag 7 januari van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 januari van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 8,- p.p., jeugd tot 16 jaar, mits onder geleide, gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten