dinsdag 14 december 2010

Twee exposities Remgeesh Das in 2011


De in Amsterdam wonende, Indiase kunstenaar, Remgeesh Das, heeft in de aanloop naar de lente maar liefst twee exposities van zijn werk.
Remgeesh Das is in Kerala, India, geboren en heeft tot 2009 in India gewoond. Van 1996 tot 2001 heeft hij op het College of Fine Arts in Thrissur gezeten, met een beurs van Kerala Lalitha Kala Academy. Hij werkt met verschillende media. Hij maakt schilderijen, tekeningen en ook ruimtelijk werk. In zijn werk onderzoekt hij de (verstoorde) relatie tussen mens, maatschappij en de natuur in het dagelijks leven.
Zijn stijl blijft zich ontwikkelen. Hij maakt nu surrealistische tekeningen en schilderijen, en zijn schilderijen hebben ook pop-art invloeden. In zijn tekeningen maakt hij veel gebruik van inkt, gebruikt hij heel eenvoudige lijnen en veel humor en satire. Zijn schilderijen zijn complexer, hij expirimenteert met kleuren en stijlen. Alle werken zijn met veel fantasie gemaakt.
De exposities zullen plaatsvinden in respectievelijk het Pleintheater, Sajetplein 39 in Amsterdam, van 15 januari tot en met 15 maart.
Van 5 maart tot en met 27 maart wordt een expositie ingericht in de Royal Gallery, Koningsstraat 37 in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten