zaterdag 26 maart 2011

Wim Visser exposeert in Grote Kerk Alkmaar


Op 1, 2 en 3 april wordt in de Grote Kerk, Koorstraat 2 in Alkmaar de Art Fair gehouden. Hier is ook een stand met foto's en schilderijen van Wim Visser uit Noord-Scharwoude te vinden.
Er zijn mensen die vinden dat fotografie, omdat ze zo sterk is in het registreren, uitsluitend daarvoor mag worden gebruikt. Wim Visser heeft een duidelijke mening over fotografie, die voortkomt uit liefde voor de kunst. In die zin is Wim meer kunstenaar dan fotograaf, want zijn werk ontstijgt de beperkingen die door disciplines worden opgelegd. Hij maakt zijn foto’s, die later als losse onderdelen digitaal aaneengesmeed worden, waarbij de oorspronkelijke aard van de afzonderlijke elementen meestel niet meer is terug te vinden. Sommigen menen dat je niet langer van fotografie kunt spreken als er zo sterk in het beeld is ingegrepen. Hoe je het noemt, is niet interessant. 'Liever kunst die geen fotografie is, dan fotografie die geen kunst is', is zijn mening.
Wim Visser is autodidact, was werkzaam als grafisch vormgever en is daardoor goed bekend met de fotobewerkingsprogramma’s. Ook het feit dat hij veel heeft geschilderd (hij exposeert ook een aantal van zijn schilderijen) is in zijn foto’s terug te zien. Zijn werk is verhalend, zonder anekdotisch te zijn, en doorspekt van een subtiel gevoel voor humor. Hij zet een bepaalde sfeer neer, waardoor zijn foto’s bijna schilderijen lijken. Wim Visser heeft zowel voor zijn fotografie als voor zijn schilderkunst een website bij MainportArt. De expositie is te bezichtigen op vrijdag 1 april van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag 2 en zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 5,- inclusief een kop koffie of thee. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten