donderdag 14 april 2011

Een avond vol mode, kunst en muziek op 28 april


Het Zonnehuis Theater, Zonneplein 30 in Amsterdam-Noord is op 28 april het bruisende epicentrum van mode, kunst en cultuur.
De stichting Artistic Aid Amsterdam organiseert op die dag vanaf 19 uur in het Zonnehuis Theater een serie wervelende modeshows. Enkele van de catwalk-modellen die de kleding zullen presenteren, zijn door Mainport Art Productions voor dit doel benaderd en nemen belangenloos deel aan het evenement. Behalve de modepresentaties zal het programma ook uit muziek, dans, live art en korte films bestaan. Diverse beeldend kunstenaars en een bodypaint kunstenaar zullen hun werk tonen. De galerie van Artistic Aid Amsterdam, dat tegenover het Zonnehuis Theater op Zonneplein 4 is gevestigd, zal op 28 april eveneens zijn geopend. Er hangt werk van tal van kunstenaars, die daarmee diverse goede doelen ondersteunen.
De stichting AAAmsterdam beoogt namelijk door de verkoop van het werk van aan de stichting verbonden ontwerpers en kunstenaars goede doelen financieel te ondersteunen. De deelnemers dienen tenminste 20 procent van de verkoopprijs van een kunstwerk of kledingontwerp aan een door henzelf bepaald, goed doel te schenken. Daarmee heeft initiatiefneemster Nancy Adama een uniek concept neergelegd, dat door de Nederlandse mode- en kunstwereld is omarmd. Met dit concept heeft zij een bijzonder platform voor kunstenaars en ontwerpers gecreƫerd.
In de aanloop naar deze unieke gebeurtenis in het Zonnehuis Theater heeft Henk Veen, daarin bijgestaan door Nelly Frijda, in zijn atelier aan het Rembrandtplein in Amsterdam een door Nancy Adama uit vinyl gemaakte jurk op zijn eigen wijze beschilderd, terwijl het werd gedragen door 'Miss Noordje', Amber Kortzorg. Amber zal tijdens het evenement ook een deel van de presentatie voor haar rekening nemen. Andere presentatoren op die avond zijn ondermeer Xaviera Holander, Nico Haasbroek en Marian Mudder. Dit unieke evenement kunt u voor 12 euro bijwonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten