vrijdag 9 maart 2012

Jan Tervoort fotografeert voor het goede doel


Fotograaf Jan Tervoort uit Amsterdam-ZO is druk bezig met fotoshoots ten behoeve van een boek dat hij wil uitgeven en met de opbrengst het kankeronderzoek wil ondersteunen. Hij kiest daarbij voor vrouwen die tussen de veertig en zestig jaar oud zijn. Het boek krijgt als titel: 'De vergeten groep'.
Dat het zinvol is een goedbezochte website bij MainportArt te hebben, mag blijken uit het feit dat maar liefst vier oudere modellen met zo'n site voor een TFCD-shoot zijn uitgenodigd. Hij was zelfs zo enthousiast dat hij zijn bovenste leeftijdsgrens drastisch heeft verschoven. Vandaag stond Eva voor de camera. Een prachtige vrouw van 79. Marjan en Catherine hebben eerder deze week zijn studio bezocht, waarbij de laatste de grens van zestig jaar ook al ruim is gepasseerd. Zowel Jan als de modellen zijn enthousiast over de samenwerking. Twee andere modellen, waarmee ik als tekenaar samenwerk, maar die geen website hebben, heb ik bij Jan aangemeld en dat lijkt er ook positief uit te gaan zien. Zij ondersteunen het goede doel en zijn bereid tot een 'bedekt naakt' shoot.
Het boek, dat vijftien modellen elk met vijf foto's mooie zwart-wit foto's zal presenteren, zal in het najaar verschijnen. Een groot deel van de netto-opbrengst gaat naar het KWF.

Foto: Catherine door Frank de Leeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten