zaterdag 14 april 2012

'Carrièrestap' voor Amarilla


Amarilla is al een aantal jaren als fotomodel werkzaam voor professionele en amateur-fotografen. Ik heb haar leren kennen via Jan Tervoort, die haar heeft gefotografeerd voor het boekje 'De vergeten groep', waarin hij een aantal vrouwen laat zien in de leeftijd van 40 jaar en ouder. Hij wil in die publicatie laten zien dat ook oudere vrouwen hun eigen schoonheid hebben. In september wordt het boekje gepubliceerd en een groot deel van de opbrengst gaat naar het KWF.
Op mijn vraag of Amarilla ook wel eens voor kunstenaars model staat, antwoordde zij ontkennend. Op mijn uitnodiging om dan haar modellencarrière ook in die richting te ontwikkelen, door te komen poseren bij mijn tekengroepje van Atelier de Kromme Mijdrecht, reageerde zij positief.
Een paar dagen geleden had zij haar 'vuurdoop'. Ze poseerde alsof ze niet anders was gewend. Ontspannen en natuurlijk. Zij voelde zich volkomen op haar gemak en had duidelijk plezier in dit type werk. Ook de tekenaars waren achteraf zeer tevreden over haar optreden. De afstand tussen Mijdrecht en haar woonplaats is wat groot voor een regelmatig optreden, maar er gloort hoop voor kunstenaars, kunstopleidingen en kunstenaarsverenigingen in de regio Alkmaar.
Hoe de poseersessie in Mijdrecht is verlopen is te zien op haar website. Daarop zijn ook haar activiteiten als fotomodel te zien. Zij beraadt zich nog over een website bij MainportArt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten