zaterdag 28 december 2013

Finale expositie in de Royal Gallery

Vanmiddag heb ik een bezoek gebracht aan de Royal Gallery, Koningsstraat 37 in Amsterdam. Een toegankelijke galerie waar ik een aantal jaren gedurende een maand 'zetbaas' was en waar ik zelf ook exposeerde of exposities organiseerde. Morgen loopt de huidige expositie af, met werk van de Deense kunstenares Henriette Muus en de Portugese schilder Tom Bund. Mooi werk van beiden. Muus maakt abstract werk en Bund maakt figuratieve schilderijen. Zeker de moeite van het kijken of kopen waard, want de prijzen zijn zeer realistisch.
Eigenaresse Emma Jean Brown liet mij weten dat door gezondheidsperikelen na morgen de galerie wordt gesloten. Dat zou jammer zijn. Emma Jean zou graag zien dat iemand de galerie zou voortzetten. Zij bemiddelt dan voor je bij de eigenaar van het pand en maakt afspraken over de overname van wat zaken als een piano (voor optredens bij openingen), vitrinekasten en meubilair.
Tot nu toe is het een galerie over twee verdiepingen, maar een kunstenaar of fotograaf zou ook heel goed een deel als atelier of studio kunnen gebruiken. De galerie is gevestigd in de Koningsstraat, op tweehonderd meter van de Nieuwmarkt en tegenover een van de uitgangen van de metro. Ben je geïnteresseerd in de kunst of in de galerie? Ga dan morgen langs en ontmoet Emma Jean. De galerie is geopend van 12 tot 18 uur.

Foto: Werk uit de serie 'Jazz' van Tom Bund

Geen opmerkingen:

Een reactie posten