zaterdag 28 december 2013

MLB Galerie exposeert tekeningen van vier kunstenaars

Van 3 tot en met 25 januari 2014 is in de MLB galerie, Witte de Withstraat 32 A in Amsterdam een expositie ingericht met tekeningen van Mariah Blue, Paolo Figueroa, Paula Dos Santos en Lisa Smithson. Thema: "New West Traces".
De opening vindt plaats op zondag 5 januari 2014 van 15 tot 17 uur. Live muziek wordt gebracht door gitarist Wiek Heijmans en Saskia Stehouwer draagt gedichten voor. De openingstijden van de galerie zijn verder op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur.
Vier tekenaars met vier verschillende culturele achtergronden hebben één gemeenschappelijke passie: tekenen. Deze professionele en bijzondere kunstenaars hebben elkaar gevonden in Nieuw West. Iedere week verkennen ze tekenend de relatie tussen werk, kunst, schilderkunst, literatuur, film en leven. De resultaten van dit proces worden in januari bij MLB Galerie tentoongesteld.
Tekenen is een gepassioneerde oerbezigheid. Kinderen, schilders, beeldhouwers, ingenieurs, hoveniers en architecten (om er maar een paar te noemen) gebruiken allen de tekening om een idee te communiceren. Tekenen is ongepolijst, in een tekening is direct zichtbaar wat er in de geest van de tekenaar omgaat. Het avontuur begint bij een wit vel papier, elke keer opnieuw. Mariah Blue (1977, USA) werkt in 2D en 3D, ze schrijft verhalen en maakt animaties. Tekenen is haar eerste liefde. Mariah woont en werkt sinds 2006 in Amsterdam.
Paulo Figueroa (1966, Chili, Italië) maakt werk dat het midden houdt tussen fotografie, schilderen en tekenen. Op deze tentoonstelling zal hij drieluiken in klein formaat tonen. Een van zijn favoriete onderwerpen is boksen. Paulo woont en werkt sinds 2000 in Amsterdam. Na tentoonstellingen in o.a. New York en Santiago is dit zijn eerste expositie in Amsterdam.
Paula Dos Santos (1968, Portugal) kiest eerst een beeld waarmee ze "iets heeft" en begint dan te tekenen. Momenteel is ze bezig met tekeningen van mensen, meestal vrouwen, goed gekleed en opgedoft, bewegend in een lege ruimte, als op een catwalk. Alleen hebben ze geen gezichten. Paula heeft in Portugal veel geëxposeerd en woont en werkt sinds 2002 in Amsterdam.
Lisa Smithson (1976, Nieuw Zeeland, Groot Brittanië) toont bij MLB een tekening gemaakt tijdens een van de sessies van dit jaar. Het is een non figuratief werk dat gebaseerd is op het proces van het tekenen zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten