vrijdag 3 oktober 2014

Daniëlle van Zadelhoff exposeert in het Persmuseum

Op woensdag 22 oktober vindt van 17.30 tot 19 uur in het Persmuseum, Zeeburgerkade 10 in Amsterdam de opening plaats van een foto-expositie met werk van Daniëlle van Zadelhoff Daniëlle is Nederlandse, maar woont met haar gezin in Antwerpen. Daniëlle maakt vooral portretten, die zich door een zeer bijzondere sfeer onderscheiden van het werk van andere portretfotografen.
Over haar werk las ik onlangs: 'Fotografe Daniëlle van Zadelhoff vangt het licht , ze heeft oog voor detail. Haar indringende poses en vooral haar kleurenpalet zijn meesterlijk. Het schilderachtige aspect in haar foto's is bijzonder, onroerend, poëtisch en onontkoombaar; je blijft kijken en genieten'.
Deze omschrijving is treffend. De foto's doen sterk denken aan portretten, zoals die door de oude meesters in de 17de eeuw werden geschilderd.
De expositie is gedurende één week in het Persmuseum te zien. De tentoonstelling is te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag, van 10 tot 17 uur. Op zondag is het museum open van 12 tot 17 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten