woensdag 8 oktober 2014

Kunsttiendaagse in Bergen

Van 17 tot en met 26 oktober vindt dagelijks van 11 tot 17 uur de jaarlijkse Kunsttiendaagse plaats in het schilderachtige Bergen. Al sinds jaren bekend als één van de belangrijkse kunstenaarsdorpen. Elk jaar doen weer tientallen kunstenaars en galeries aan het evenement deel.
We stellen enkele deelnemers voor: Pauline Bakker en Roland van den Heuvel exposeren al 7 jaar op deze bijzondere plek tijdens de Kunsttiendaagse.
Pauline Bakker met haar herkenbare landschappen en zeezichten die op gestileerde en verstilde manier waren geschilderd, heeft dit jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor is de nieuwe reeks van haar schilderijen verrassend anders van thema en techniek. Nog steeds is haar handschrift goed te herkennen in de nieuwe serie. De sfeer zeer interpretabel. Dat inspireerde de bekende schrijver Thomas Verbogt een tekst bij één van de nieuwe schilderijen te schrijven. Van de tekst en van het schilderij is een zeefdruk gemaakt die tijdens de Kunsttiendaagse te koop is.
Roland van den Heuvel zal u dit jaar ook verrassen met nieuwe thema's. In zijn eigen handschrift heeft hij nog meer figuratieve elementen toegevoegd en zo zijn er landschappen ontstaan. Het nieuwe werk is sfeervol en heeft veel diepte. Het kleurgebruik van Roland van de Heuvel is warm waardoor de nieuwe schilderijen de trilling van de warmte goed weergeven. Naast zijn figuratieve serie is er ook een nieuwe reeks abstracter geschilderde schilderijen te zien.
Gon Bello en Bastiaan Woudt zijn dit jaar de gastexposanten in het paviljoen.
Gon Bello is een beeldhouwster uit Bergen. Zij exposeert haar prachtige stenen beelden. De nieuwe serie beelden is organisch van vorm en regelmatig figuratief van thema. De zorgvuldige afwerking van de mooie steensoorten haalt het uiterste uit het materiaal. Soms speelt zij met licht en reflecties, de andere keer met vormen die natuurlijk uit het steen lijken te ontstaan.
Bastiaan Woudt, ook afkomstig uit Bergen, exposeert zijn foto's dit jaar in het paviljoen. Hij laat zijn portretten zien, hetgeen zijn specialiteit is. Doordringende portretten waar hij op zijn eigen manier speelt met contrasten. Zwart wit heeft de overhand in zijn werk en dit komt goed tot uiting in de zelf gemaakte prints die prachtig zijn ingelijst. Het vrouwelijk lichaam speelt een grote rol in het getoonde werk, afgewisseld met unieke portretten en close-ups.

Foto: 'Balancerend', 120 x 120 cm van Pauline Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten