maandag 18 juli 2011

Alan de Geus plaatst nieuw werk op zijn website


Door Schoolbank.nl kwam Alan de Geus ruim een jaar geleden weer bij mij in beeld. 53 Jaar geleden, toen we, als klasgenoten, de lagere school hadden afgerond, verloor ik hem uit het oog.
Als kind kon Alan al heel goed tekenen. We waren leerlingen van de Vondelschool, die indertijd aan de Parallelweg in Den Helder stond. Alan tekende toen al complete stripverhalen, waarin de stoere watergeuzen - hoe kan het anders - een hoofdrol vervulden. Dat Alan zich in die creatieve richting verder heeft ontwikkeld, hoeft je dus niet te verbazen.
Alan (1946) is werkzaam als beeldend kunstenaar en grafisch vormgever/illustrator. Hij ontwikkelde zijn creatieve vaardigheden aan de Famous Artists Schools(commercial art & illustration) en de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (grafisch ontwerp en illustratie). Hij heeft sinds een jaar een website bij MainportArt, waar hij zijn portfolio toont. Zijn tekeningen kenmerken zich door originele, creatieve invallen en humor. Hij heeft vierentwintig nieuwe illustraties op zijn site laten plaatsen. Bezoek zijn site en je zult een glimlach niet kunnen onderdrukken, zoals bij bijgaande tekening, 'Liftend landschap'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten