zondag 1 juli 2012

Moving Pink zoekt sponsors voor 'Anders zijn'

Moving Pink presenteert tijdens de Gay Pride Week, die van 28 juli tot en met 5 augustus 2012 plaatsvindt, op drie clusters in Amsterdam negen tentoonstellingen van foto’s en films van, voor, met en door kunstenaars uit Midden-Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Nederland.
De tentoonstellingen laten zien hoe gewoon het ‘anders zijn’ is en hoe de gay wereld wereldwijd in beweging is. Speciale aandacht zal er worden besteed aan damesliefde, transgenders, allochtonen, pubers en ouderen.
‘Anders zijn’ wordt gepresenteerd in een lichte toonzetting, niet als probleem, met humor als relativerende herkenning van pijnlijke situaties.
De zes tentoonstellingen vinden plaats bij Galerie Hooffzaak, Haarlemmerdijk 54; Galerie Amphora, Vinkenstraat 71; Woonzorgcentrum LA Rieshuis/de Rietvinck, Vinkenstraat 185; Galerie W1F!, Nieuwezijds Voorburgwal 371; Nieuwscentrum Athenaeum, Spui 14-16; Stichting Secret Garden, Montelbaanstoren, Oudeschans 2; Restaurant Moes, Prins Hendrikkade 142 en Drukkerij/ zetterij De Jong,Schippersstraat 11.
Moving Pink nodigt u uit om tijdens de Gay Pride week een tocht te maken langs de expositie/clusters op de punten van de ongelijkbenige 'roze driehoek': Haarlemmerdijk, Nieuwezijds Voorburgwal en de Montelbaanstoren/Oudeschans.
In overleg met Woonzorgcentrum De Rietvinck zal de documentaire getoond worden 'Villa Avondroze' van Tjarda Hoekstra, over de eerste bejaarde gay bewoners van het L.A. Rieshuis, dat ernaast is gevestigd.
Om het project te kunnen financieren, wordt naar sponsors c.q. donateurs gezocht. Afhankelijk van de bijdrage staat daar iets tegenover. Meer informatie vindt u op de site van Moving Pink en in deze videofilm

De foto is uit Iran gesmokkeld; de echte naam van de Iranese fotografe kan niet bekend worden gemaakt. Haar schuilnaam is Rabta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten