vrijdag 13 juli 2012

Op-Art Museum in Alkmaar geopend

Vorige week is in Alkmaar het Op-ArtMuseum, museum voor optische illusies geopend. Initiatiefnemer is Jos Smit, uitgever en directeur van Art Unlimited, dat. tevens de sponsor is van het museum. De basis van het museum wordt gevormd door de collectie van Paul Baars. Paul Baars, grafisch ontwerper, is meer dan 8 jaar de producent en uitgever van de (optische illusies) scheurkalender.
Wat we denken te zien is niet altijd wat het werkelijk is. Ons bewustzijn en ons denken houden ons gevangen in wat we kennen en ervaren hebben. We kijken vanuit ons bestaande referentiekader. Het blijft eeuwig verrassen hoe een weldenkend mens zich zo weet te betrappen op een tegenspraak of paradox.
Het Op-ArtMuseum heeft het doel een laagdrempelig forum op te zetten voor optische fenomenen in de schilderkunst, tekenkunst, grafiek, fotografie en nieuwe media. In de toekomst zal er naast een permanente tentoonstelling ook plaats zijn voor tijdelijke tentoonstellingen. Deze tijdelijke exposities kunnen variëren van individuele kunstenaars tot een bepaald thema uit het brede scala van optische fenomenen. Het Op-ArtMuseum wil dat men kan ervaren wat het is om door je eigen ogen bedrogen te worden en dat verschillende optische fenomenen en illusies te bewonderen zijn. Het museum is gevestigd in de Pettemerstraat 12 in Alkmaar en is geopend van maandag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten