dinsdag 9 oktober 2012

Fons en Arjan Heijnsbroek ontwerpen 'SkyWalk'

Fons en Arjan Heijnsbroek hebben in het kader van een competitie een ontwerp ingediend voor een uniek project, de SkyWalk, dat bij uitverkiezing in de omgeving van het Malieveld in Den Haag zal worden gerealiseerd. Hoog boven de stad zal men kunnen wandelen en genieten van een uniek uitzicht. U kunt op het ontwerp stemmen uitbrengen en daarmee de kans dat Fons en Arjan de competitie winnen, vergroten.
Den Haag wil een duurzame gemeente worden en in 2040 geheel klimaatneutraal zijn. Aldus het ‘Klimaatplan Den Haag 2040’.
Met een groene duurzame en energie-producerende SkyWalk aan het Malieveld willen Fons en Arjan hieraan bijdragen.De Skywalk is een overdekt hangend luchtpad van 700 meter lengte. Iedere bezoeker kan zo al wandelend op 50 meter hoogte het uitzicht op het oude en het nieuwe centrum van Den Haag bekijken. De constructie van de SkyWalk wordt gemaakt van hoogwaardig cradle to cradle gerecycled staal van Tata Steel in IJmuiden, de voormalige Hoogovens. De grote oppervlaktes glas in de wanden en het dak van het overdekte wandelpad worden gebruikt voor het opvangen van zonne-energie en deze omzetten in elektriciteit.
Glas is bij uitstek het materiaal om doorheen te kunnen kijken. Nu wordt glas bovendien een middel waarmee zonne-energie in elektriciteit kan worden omgezet. Dit kan met de recent ontwikkelde glaspanelen, of met de zonneramen, de zogenaamde solar windows. De Skywalk met zijn vele glas wordt hiermee een grote wandel-sculptuur in de lucht aan het Malieveld die bovendien elektriciteit produceert. Een symbool voor ‘Duurzaam Den Haag’. Met volledig gifvrije en recyclebare batterijsystemen, ontwikkeld door Byd Energy in China, kan de overdag opgewekte elektriciteit tijdelijk worden opgeslagen. De Skywalk zal 's nachts zichtbaar aan de horizon staan door aangebrachte horizontale led-verlichting. Deze is ook bruikbaar voor licht-concerten 's avonds, goed zichtbaar vanaf het Malieveld en het Stationsplein van Den Haag Centraal.
Sinds vandaag staat het ontwerp van de duurzame Skywalk met uitgebreide toelichting en met links naar ondermeer solar windows producenten uit Taiwan, V.S. en Israƫl, op een website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten