dinsdag 12 maart 2013

Bob Bunck exposeert in LIFE

Op zaterdag 23 maart vindt van 16 tot 19 uur in galerie LIFE de opening plaats van de expositie ‘Het Universum van de Tweede kans’ met werk van Bob Bunck. De expositie is tot en met 4 mei te bezoeken.
Wanneer je het Universum van Bob Bunck binnengaat (of dat nu zijn atelier betreft, of bij het bezoeken van één van zijn tentoonstellingen), dan valt meteen de gelaagdheid op. Letterlijk door het gebruik van lagen papier, maar ook doordat hij de kunstgeschiedenis zichtbaar maakt. Oud papier wordt nieuw leven ingeblazen in de collages die hij maakt, waardoor oude vergeelde schutbladen gaan stralen en waardoor het verstrijken van de tijd zichtbaar wordt.
Foto’s uit de 30er en 50er jaren van de vorige eeuw dienen als basis voor grote pastels en schilderijen. Altijd is er de combinatie van oud en nieuw materiaal, òf de combinatie van technieken, zoals fotografie en schilderkunst. En hoewel juist door het gebruik van verschillende materialen en technieken zijn werk soms ongrijpbaar of moeilijk te duiden lijkt, is de intensiteit van dit doorleefde werk wel degelijk zichtbaar.
Bewondering voor de groten uit de kunstgeschiedenis, zoals Vermeer en Caravaggio, hebben mede zijn weg bepaald. Regelmatig gebruikt hij hun beelden, maar hij doet dat met liefde en respect: hij verrijkt niet alleen zijn eigen beelden, maar zet ook hun werk opnieuw in de schijnwerpers. LIFE – The Gallery Amsterdam is gevestigd aan de Lauriergracht 96 in Amsterdam. De galerie is geopend op woensdag en donderdag van 12 tot 17 uur, op vrijdag en zaterdag van 13 tot 18 uur.
Tot 16 maart is nog een fraaie serie kunstwerken te zien van de prachtige mysterieuze vrouwen van Edo Kaaij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten