zaterdag 2 maart 2013

Kunst in Uithoorn aan de Amstel

Als professioneel kunstenaar is Bert Slagt blij dat zijn woonplaats, Uithoorn, aan de Amstel ligt. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor wat betreft de uitstraling van zijn dorp naar de regio en ver daarbuiten. Beroemde Nederlandse kunstenaars uit vorige eeuwen bejubelden deze prachtige rivier in hun kunst.
Minder blij is hij, alle initiatieven ten spijt, dat de gemeente Uithoorn daar nog geen gebruik van heeft kunnen maken. Althans, dat is tot nu toe zo gebleken gezien de huidige aanblik van de dorpsoever en de decennia lang durende discussies over verbeteringen zonder zicht op resultaat.
Bert zegt hierover: ‘Gelukkig is er nu een goede gelegenheid. De N201, de provinciale weg tussen Hilversum en Haarlem, is omgelegd en de gemeente grijpt dit momentum aan om spijkers met koppen te slaan en van Uithoorn aan de Amstel een dorp met "elan" te maken.
Er zijn goede voorbeelden op te noemen van gemeenten die dat reeds eerder hebben gedaan, om er maar een te noemen, "Ootmarsum", een dorp dat op de kaart staat. Een mooi voorbeeld en ambitieus doel om naar te streven. Kunst aan de Amstel als communicatiemiddel en bindende factor.
In Uithoorn hebben ondernemers en kunstenaars elkaar gevonden en besloten de gemeente te helpen wat aan die uitstraling te doen. In al onze uitingen naar buiten toe zullen wij de naam van ons dorp "Uithoorn aan de Amstel" op gepaste wijze promoten. Gebruik makend van de leegstand en het etalage aanbod in de dorpskern langs de Amstel worden er wisselende exposities gehouden in de etalage van het bij Uithoornaars bekend staande voormalige "RESMI pand". Dit is mogelijk in afwachting van de infrastructurele- en bouwkundige ontwikkelingen rond deze locatie aan de Wilheminakade en het Marktplein.
Het faciliteren van ‘Kunst in Uithoorn aan de Amstel’ zou zelfs in een recessie tijd als deze een randvoorwaarde kunnen zijn voor hernieuwde groei van onze gemeente. Met deze bescheiden stap in de goede richting vertrouwen wij op een promotionele samenwerking met de gemeente Uithoorn aan de Amstel.’

Foto: De etalage in het Remsi-pand. Sammy Davis is geschilderd door Bert Slagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten