dinsdag 23 april 2013

Voorjaarsexpositie begint met Open Dag bij Galerie Pictura

Op zondag 28 april houdt Galerie Pictura, Aijenseweg 16 b in Aijen een “Open Dag” als start van de nieuwe groepstentoonstelling.
De kunstenaars die meedoen zijn Brita Seifert, Fred Smoolenaers, Hans Deuss, Pita Vreugdenhil, Nico Hoogland, Johan Abeling, Rene Zwaga, Braldt Bralds, Gerard Di-Maccio, Riet de Jong, Richard van der Koppel, Imke Meester en Reina Ramakers.
Deze voorjaars expositie in Aijen laat zien hoe veelzijdig en afwisselend de realistische kunstschilders zijn: grappig, gevoelig, dromerig en gedetailleerd en fantasierijk. Er zijn ook nieuwe exposanten. Johan Abeling toont zijn verstilde, vaak mysterieuze landschappen. Pita Vreugdenhil en Fred Smoolenaers exposeren met hun fraaie stillevens, Hans Deuss met fantasierijke schilderijen en hij zal samen met Brita Seifert ook prachtige fluweelzachte tekeningen laten zien. Verder Nico Hoogland met zijn, tot in details, uitgewerkte landschappen. De in Amerika wonende Braldt Bralds stelt zijn fotorealistische schilderijen tentoon.Verder zijn er als nieuwkomers de magisch realisten Gerard Di-Maccio en René Zwaga.
Prachtige bronzen beelden zijn er van Richard van der Koppel met opengewerkte vrouwen figuren, Riet de Jong toont haar ingetogen vrouwelijke expressies, Imke Meester laat haar albast beelden zien en Reina Ramakers neemt aan de expositie deel met fragiele uit marmer geslepen vrouwfiguren.
De expositie zal tot en met 17 juni, van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur zijn te bewonderen.

Foto: 'Mikado' van Braldt Bralds, olieverf op paneel 59 x 73 cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten