donderdag 23 januari 2014

Pulchri Studio geeft zijn modellen bloot

In Pulchri Studio, Lange Voorhout 15 in Den Haag is sinds de dagen van oprichting een soort ‘geheime Orde’ onafgebroken actief. Zij treedt zelden naar buiten en is nooit in of uit de mode. Een kleine groep mannen en vrouwen stelt zich op rond een naakt of bedekt model en maakt naar dat levende voorbeeld een tekening of schildering, zoals op heel veel plaatsen in het land gebeurt.
De tekenzaal van Pulchri Studio treedt nu naar buiten met een tentoonstelling van het werk van haar leden in de Tuingalerie. Op zaterdag 1 februari wordt deze om 16 uur geopend door Loek Bos, commissaris tekenzaal.
Tijdens de opening leest Gerrit Vennema twee toepasselijke gedichten voor. Tevens wordt een begeleidende catalogus gepresenteerd. Deze catalogus zal in beperkte oplage te koop zijn.
De deelnemers aan de expositie en aan de begeleidende catalogus zijn: Arja van den Berg, Loek Bos, Dick Buijtelaar, Ineke Clumpkens, Sonja Fikkers, Els Jongebreur, Tineke Hamel, Cécile Hessels, Jacqueline Liebregt, Ingeborg Müller, Karolien van der Poel, Arletta Schoemaker, John Sillevis, Loekie Sluis-Eijbergen, Hans Smits, Jan van Spronsen, Arthur Stam en Hanna Vader.

Foto: Pulchri Studio met model Henriëtte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten