vrijdag 10 januari 2014

Unieke fotoserie bij Eduard Planting

Vandaag, 11 januari,wordt om 16 uur de expositie 'Arte e Eleganza' geopend in de Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2 - links in Amsterdam. De expositie laat een selectie zien van klassieke zwart-wit portretten en kleurrijke foto’s van stijlvolle vrouwen, die voornamelijk zijn gemaakt in opdracht van de Italiaanse uitgave van Vogue. Daarvoor waren films uit de jaren ’50 een grote inspiratiebron.
De fotograaf is 'Arte e Eleganza' toont een selectie van klassieke zwart-wit portretten en kleurrijke foto’s van stijlvolle vrouwen, vnl gemaakt in opdracht van Vogue Italia. Daarvoor waren films uit de jaren ’50 een grote inspiratiebron. Gian Paolo Barbieri is geboren in Milaan en afkomstig uit een familie met een groothandel in stoffen. Als fotograaf heeft hij een subliem gevoel voor esthetiek en styling. Vanaf 1965 werkte hij voor Vogue Italia en later ook voor de Franse en Amerikaanse edities van het modetijdschrift. Talrijke stijliconen, waaronder Audrey Hepburn, Sophia Loren, Jerry Hall en Monica Bellucci, stonden voor zijn camera. Gian Paolo Barbieri behoorde in de jaren ’60, ’70 en ’80 tot de internationale top van modefotografen. Met ontwerper Valentino heeft hij al decennialang een speciale band. Samen hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van moderne fashion reclamecampagnes. Ook heeft hij veel gefotografeerd voor modehuizen als Armani, Versace, Yves Saint Laurent, Ferré en Dolce & Gabbana. Het werk van Gian Paolo Barbieri is wereldwijd in toonaangevende magazines gepubliceerd. Ook waren zijn foto’s te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen en het Kunstforum in Wenen. Daarnaast exposeert de fotograaf op festivals en in galeries . Barbieri is geboren in Milaan en afkomstig uit een familie met een groothandel in stoffen.
Als fotograaf heeft hij een subliem gevoel voor esthetiek en styling. Vanaf 1965 werkte hij voor Vogue Italia en later ook voor de Franse en Amerikaanse edities van het modetijdschrift. Talrijke stijliconen, waaronder Audrey Hepburn, Sophia Loren, Jerry Hall en Monica Bellucci, stonden voor zijn camera.
Gian Paolo Barbieri behoorde in de jaren ’60, tot en met ’80 tot de internationale top van modefotografen. Met ontwerper Valentino heeft hij al decennialang een bijzondere band. Samen hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van moderne fashion-reclamecampagnes. Ook heeft hij veel gefotografeerd voor modehuizen als Armani, Versace, Yves Saint Laurent, Ferré en Dolce & Gabbana.
Het werk van Gian Paolo Barbieri is wereldwijd in toonaangevende magazines gepubliceerd. Ook waren zijn foto’s te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen en het Kunstforum in Wenen. Daarnaast exposeert de fotograaf op festivals en in galeries.

Foto: Sofia Loren (1995) van Gian Paolo Barbieri

Geen opmerkingen:

Een reactie posten