donderdag 27 februari 2014

Expositie Brita Seifert en Taj Devi

De Taj Devi Gallery, Roelantstraat 3A in Amsterdam organiseert de derde expositie sinds haar oprichting in oktober 2013. De opening van deze nieuwe expositie zal zijn op zondag 9 maart van 16 tot 18 uur. Er zijn, naast het werk van Soraya Taj Devi zelf, tekeningen te zien van de Duitse kunstenares Brita Seifert, die haar werken op een zeer bijzondere wijze tot stand brengt, waardoor een bijna fotografisch beeld ontstaat. Brita Seifert exposeert ook permanent werk in Galerie Pictura in Aijen (Limburg).
Brita is in 1980 begonnen met tekenen met potlood en papier. Zij tekende eerst drie jaar voordat zij werd toegelaten tot de academie voor grafiek en illustratie in Leipzig, in het toenmalige Oost-Duitsland. Zij studeerde in Leipzig van 1983 tot 1989 bij professor Heinz Wagner en Werner Hennig, In 1988 en 1989 volgde zij ook nog de opleiding aan de Academie voor Beelden Kunst in Berlijn. In de periode 1989 tot en met 1992 woonde Brita Seifert in Italië, waar zij zich liet inspireren door onder andere Leonardo Da Vinci en Albrecht Dürer, maar ook door hedendaagse kunstschilders als Bruno Di Maio en Walter Girotto.
In het jaar 2000 heeft ze haar studie multimedia design voltooid om daarna een carrière digitale kunst na te streven. Zij ontwerpt nu meestal haar werk op de computer, waarna zij ze gaat tekenen of schilderen.
Voor de goede stofuitdrukking nodigt ze een model uit. In elk werk probeert zij een haar herkenbare emotie te verwerken. Vaak dingen uit het dagelijks leven met een zekere expressiviteit die zich sterk wendt tot de fantastische, erotische en magisch realistische beelden. Brita’s werk wordt vooral geïnspireerd door muziek, reizen en persoonlijke ervaringen. Elke werk kan je in een andere wereld plaatsen, in het midden van een verhaal of gewoon de uitdrukking in symbolen van haar innerlijke gevoelens. De scènes in haar werk ontstaan meestal in de schemering van de ochtend of in de laatste stralen van de avond, de grens tussen dag en nacht, slapen en waken, vervaging tussen de werkelijkheid en de spoken van de verbeelding. Intussen is Brita Seifert al een internationaal bekende kunstenares die in vele landen exposeerde zoals: Duitsland, Oostenrijk, Senegal, België, Florida U.S.A., Maryland U.S.A., Baltimore U.S.A., Washington DC en Nederland.
Soraya Taj Devi studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en volgde ook een opleiding aan de de Modevakschool. Met deze bagage heeft ze zich ontwikkeld tot een succesvol schilderes en mode-ontwerpster. In oktober 2013 heeft zij haar eigen galerie, atelier en modestudio gevestigd in de Roelantstraat in Amsterdam. Tijdens haar leven heeft zij veel gereisd in onder andere Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika. Daarin ligt ook een belangrijke bron van haar inspiratie, maar ook doordat ze een aantal jaren in Friesland woonde, put ze inspiratie uit het Nederlandse landschap. Soraya laat in deze expositie een aantal van haar schilderijen zien, maar ook foto's van kindbruidjes, die zij heeft gemaakt in India en Nepal.

Foto: Uitnodiging opening Taj Devi Gallery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten