maandag 10 februari 2014

Mieke Hess-Freijer exposeert in Het Weefhuis

Op 15 en 16 februari is in Het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk een expositie ingericht met schilderijen van Mieke Hess-Freijer. De tentoonstelling is te zien op zaterdag van 12 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 17 uur.
Het werk van Mieke Hess-Freijer kenmerkt zich door bijzonder kleurgebruik en romantische voorstellingen. Haar werk is zeer afwisselend; geïnspireerd door de Franse Mediterranée, het tropische Barbados of de Hollandse Veluwe schildert zij impressies van landschappen maar ook composities van mensen, dieren en verscheidene andere onderwerpen. Rode draad in haar werk is het subtiele en warme gebruik van kleur. Soms ingetogen, soms uitbundig en vaak verrassend.
Mieke (1933, Amsterdam) begon haar artistieke loopbaan in 1989 in Uithoorn bij schilder Piet Reekers, verbonden aan de SAKB, van wie zij nog steeds les krijgt. Tussendoor volgde zij diverse andere teken- en schildercursussen. In haar beginperiode schilderde zij voornamelijk met aquarel en acryl. Na enkele jaren ontdekte zij haar liefde voor olieverf, waarmee zij nu al vele jaren werkt. In 2012 exposeerde Mieke in de Amsteltuin in Amstelveen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten