maandag 3 februari 2014

Rotterdam in het teken van de kunst

Rotterdam staat deze week van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari in het teken van de kunst. Zo vindt in de Cruise Terminal de RAW Art Fair 2014 plaats.
Deze Art Fair is een levendige mix van beeldende kunst, fotografie, design, muziek, installaties, art-talks, video en performances.
De monumentale beursvloer zal in zijn geheel als expositie ervaren kunnen worden. De galeries tonen veel solopresentaties en in de open ruimtes van dit industriƫle erfgoed zullen grote sculpturale werken te zien zijn. De entreevloer zal ruimte bieden aan de Event Space met een bar, lounge, podia, video-installaties en sculpturen en is vrij toegankelijk voor het publiek.
Tijdens de Art Rotterdam Week 2014 van 5 t/m 9 februari gaat RAW Art Fair haar derde editie beleven. Deze keer in de ruime Rotterdamse Cruise Terminal, de voormalige aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika lijn, met uitzicht over de stad vanaf de zuidoever van de Maas.
Gedurende deze eerste week van februari barst Rotterdam bijna uit haar voegen van de beeldende kunst. Naast RAW Art Fair maken ook TEC-ART, Art Rotterdam en OBJECT onderdeel uit van de Art Rotterdam Week. Art Rotterdam wordt georganiseerd in het voormalige Van Nelle-gebouw. Verder zijn er door heel Rotterdam kunst-gerelateerde evenementen,feestjes en tentoonstellingen, zoals "Wo meine Sonne scheint" op diverse locaties in Katendrecht. Museum Boijmans Van Beuningen en kunstinstituten als Kunsthal Rotterdam en TENT openen deze week nieuwe tentoonstellingen. Hotels, restaurants en cafe's zijn onderdeel van Art Rotterdam Week en tonen kunst of hebben tijdens de Art Rotterdam Week speciale aanbiedingen voor bezoekers van de RAW Art Fair 2014.
RAW Art Fair is onderdeel van de festivalkalender van Rotterdam Festivals. Pendelbussen rijden gratis elke 20 minuten langs alle locaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten