dinsdag 8 april 2014

Open Huis bij kunstenaars en Galerie Pictura in Aijen

In het weekend van 12 en 13 april houden de beeldhouwer Clemens Driessen, Atelier Brita Seifert en Galerie Pictura “Open Huis”. Zij zullen van 12 tot 17 uur hun deuren open hebben.
Clemens Driessen probeert mensen door middel van zijn beelden te laten genieten. De kleine dingen, die in het dagelijkse leven voorbij komen, te vangen in een beeld, waardoor het op het netvlies blijft hangen. Een onverwachte wending aan een gedachte, waardoor het beeld net iets anders voorstelt. Het is hem een genoegen te zien, dat men tijdens het kijken een glimlach op de lippen krijgt. Daarnaast mag een stuk spanning in de vorm niet ontbreken, het geheel moet kloppen. De aaibaarheidsfactor moet groot zijn vindt Clemens, daarvoor komen de mensen naar Ayen. Grote voldoening ervaart hij ook uit het feit dat hij dit al zijn hele leven kan doen.
De vraag is niet "Wat is kunst", maar: "Wat is kunst voor mij?" Brita Seifert stelde zichzelf die vraag: “Hoe belangrijk is het tekenen en schilderen voor mij en hoe heeft het invloed op mijn dagelijkse leven”. Er zijn soms onbelangrijke dingen die alleen door een gevoelige waarneming van onze wereld en onze omgeving kan worden ervaren. Zij probeert haar leven, haar ervaringen, haar innerlijke gevoelens op te nemen. “Daarom zie ik mijn kunst als een soort aanwezig zijn. Een cadeautje voor mij, waardoor ik mezelf kan uitdrukken. Om te praten als ik geen woorden heb. Om te laten zien wat ik niet kan verklaren. Elk schilderij of tekening - zelfs als het een “gewoon” naakt model is - weerspiegeld mijn gevoelens, die ik had tijdens het creatieproces”.
Galerie Pictura heeft een internationaal gevestigde naam en behoort in haar stijlrichting tot de top twintig van Nederland. Ook nu is er weer een expositie van topkwaliteit. De Duitse kunstenaarsgroep “Neue Meister”, bestaande uit Gerd Bannuscher, Roland Heyder, Michael Krahmer, Joachim Lehrer, Ines Scheppach, Siegfried Zademack ondersteund door de beeldhouwers Hans-Peter Mader, Maurice den Boer, Richard van der Koppel en Hans Janssen.
Kijk vooral met uw hart om uw ziel te laten beroeren door de prachtige werken die hier aanwezig zijn. Vertrouw op uw intuïtie.
De Open Dag concentreert zich in één straat, op Aijenseweg 14, 16b en 18 in Aijen, gemeente Bergen in Limburg.

Mocht Limburg een beetje te ver weg zijn, dan kunt u werk van Brita Seifert ook bewonderen bij de Taj Davi Gallery, Roelantstraat 3A in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten