vrijdag 22 augustus 2014

Mieke Schenk exposeert in Wilnis

Kunstenares Mieke Schenk exposeert van 29 september tot en met 19 december in dorpshuis De Willisstee in Wilnis. Zij laat in deze expositie acht schilderijen zien. De Willisstee is gevestigd aan de Pieter Joostenlaan 24 in Wilnis.
Mieke’s voorkeur ging altijd uit naar landschappen, maar de laatste tijd schildert zij ook en met succes andere onderwerpen, zoals portretten en stillevens. Haar atelier bevindt zich midden in het oer-Hollandse poldergebied van Het Groene Hart. Daar vindt zij de rust en inspiratie voor haar prachtige landschappen.
De vader van Mieke Schenk was een verwoed amateurschilder. Van hem kreeg zij al op jonge leeftijd verf en penselen ter beschikking en leerde zij van hem de basistechnieken van het schilderen en de fijne kneepjes van het bepalen van de compositie en het gebruik van kleur.
Later heeft zij haar vaardigheden verder ontwikkeld door les te nemen bij Atelier de Kromme Mijdrecht en bij diverse kunstenaars. Om een indruk van haar werk te krijgen, kunt u terecht op haar website.

Foto: ‘Zandvoort’ van Mieke Schenk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten