dinsdag 26 augustus 2014

Weekend van het Portret in Loods 6

Van 5 tot en met 7 september wordt in Loods 6, KNSM-laan 143 in Amsterdam het ‘Weekend van het Portret’ georganiseerd.
De opening vindt plaats op vrijdag 5 september, van 17 tot 19 uur. Op zaterdag 6 en zondag 7 september is de expositie te bezoeken van 11 tot 17 uur.
Het is een benefiet-groepsexpositie met zestig professionele portretkunstenaars, ter ondersteuning van het initiatief om in 2015 een Nederlandse Portretprijs te realiseren. De entree is gratis.
Na een serieuze voorbereiding is de Stichting De Nederlandse Portretprijs een feit! Het is natuurlijk vreemd dat er in Nederland met haar lange traditie op het gebied van de portretkunst nog geen prijs bestaat. Een dergelijke prijs zal uiteraard een enorme stimulans zijn voor de ontwikkeling van bestaand en nieuw talent binnen het portretschilderen en beeldhouwen. Aangezien de figuratieve stroming in de beeldende kunst meer en meer in de belangstelling komt te staan, is het nu ook de tijd om een dergelijke prijs te creëren. Steeds meer mensen en organisaties laten weer portretten in opdracht maken. Het portret vormt als het ware het boegbeeld van de figuratieve kunst.

Foto: Een portret van Mieke Robben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten