maandag 25 augustus 2014

Amsterdam, Stad op de Schop in Oosterkerk

Het kunstenaars/fotografen-duo Hilly en Fons hebben de publieke opening van hun fototentoonstelling 'Amsterdam, Stad op de Schop'aangekondigd. Deze vindt plaats op vrijdagavond 5 september a.s., om 19.30 uur in de Oosterkerk in Amsterdam.
Peter-Paul de Baar doet het openingswoord. Hij is eindredacteur van het blad Ons Amsterdam en hij is sterk betrokken bij het wel en wee van de stad.
De troubadour Siebe Palmen zingt daarna, begeleidt door gitarist een aantal liederen over Amsterdam, o.a. van Jacques Brel en Ramses Shaffy. De tentoonstelling is opgebouwd in negen groepen foto's; elk naar een eigen locatie in de stad. Ook hangt er een selectie van foto’s van Willem Meijer over de tunnel van de NoordZuidlijn, onder het IJ. En enkele gouaches van Paul Werner, geschilderd naar foto's.
Hilly en Fons zijn ook de volgende drie weekends in september in de kerk aanwezig: zaterdag en zondag 13, 14, 20, 21, 27 en 28 september. Van 12 tot 17 uur. Zij staan dan open voor al je vragen.
Op zondag 14 en 28 september zijn er 's middags vanaf 14 uur rondleidingen langs de foto’s met een aantal deskundigen uit de bouw. Zij geven al rondlopend toelichting op het gebeuren in de foto’s en zullen je vragen over bouw, bodemfundering en constructies kunnen beantwoorden.
De Oosterkerk is gevestigd aan de Kleine Wittenburgerstraat 1 in Amsterdam, vlak bij het Scheepvaartmuseum. Te bereiken met bus 22, vanaf het busstation voor het Victoriahotel tegenover het Centraal Station.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten