zondag 24 augustus 2014

Groepsexpositie 'Sjans met de Renaissance'

Op zondagmiddag 7 september vindt de opening plaats van een expositie van vijf kunstenaars in de GrachtenGalerie, Oudegracht 185 in Utrecht.
De tentoonstelling omvat werk van mixed media-kunstenares Esther Bruijn, beeldhouwers Frank Stoopman en Marina Radius, schilderes van Jake Baddeley en fotografe van Mariska Karto.
De GrachtenGalerie bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Utrecht — de OudeGracht — boven de historische, Utrechtse werfkelders. Het thema van de komende tentoonstelling is 'Sjans met de Renaissance'.In deze expositie waan je je in een andere dimensie van het bestaan, tussen heden en verleden, en krijg je zo via de kunstenaars een wereld te zien die zich breder uitstrekt dan jij je kunt voorstellen.
De kunstenaars werken in Neo Renaissance stijl, waarin de historische invloed van de Renaissance vermengt is met hedendaagse elementen. Allen appelleren aan het basisgevoel de Renaissance, waarin de lente en de liefde telkens naar voren komen. Klassieke vormen worden vrij gebruikt om een nieuwe harmonie en schoonheid te vinden, waarin symboliek een belangrijke plek inneemt.
De opening staat gepland voor 7 september, om 16.30 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 21 oktober.

Foto: aankondiging met foto's van Mariska Karto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten