zondag 6 november 2011

Geslaagde opening van expositie


Gisteren vond in de Royal Gallery, Koningsstraat 37 in Amsterdam, de feestelijke en goed bezochte opening plaats van een expositie met schilderijen van de Franse Marthe Lallemand en van de Chileense kunstenaar Jorge Herrera Fuentealba. Tijdens de opening werd live gezongen door Lennie St. Luce, een bruisende, zwarte zangeres die veel humor in haar optreden legde. Zij werd op de accordeon begeleid door Rob Vlaar. Marthe werkt vooral figuratief, maar heeft ook een aantal abstracte werken ingebracht. Haar figuratieve schilderijen zijn vooral portretten en figuren, zoals vrouwelijke naakten. Heel spontaan geschilderd door deze 22-jarige vrouw, die in de buurt van Montpellier woont, maar voor de opening naar Nederland was gekomen.
Jorge heeft de werkelijkheid losgelaten in zijn kleurrijke, abstracte werk. Een aantal van zijn schilderijen lijkt bijna geconstrueerd met passer en lineaal, waardoor een boeiend lijnenspel ontstaat, waarbinnen hij vlakken heeft ingevuld, waardoor een evenwichtige compositie ontstaat. Het zijn schilderijen die jarenlang zullen blijven boeien. Jorge woont inmiddels al een aantal jaren in Nederland.
Beide kunstenaars worden in Nederland gepromoot door kunstliefhebber Hans Pijnenburg. In het laatste weekeinde van november, tevens het laatste weekeinde dat de expositie is te zien, zullen op zaterdag ikzelf en op zondag Hans Pijnenburg in de galerie als gastheer optreden.
De expositie zal tot en met zondag 27 november zijn te zien. De galerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 12 tot 18 uur.
Op de foto: Marthe Lallemand en Jorge Herrera Fuentealba, terwijl zij luisteren naar het openingswoord van Janne Buurman, die samen met zijn vrouw Emma Jean Brown de eigenaren van de galerie zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten