maandag 28 november 2011

Regionale Kunstdagen starten in Venlo


Na het grote succes van de Kunstdagen in 2010 en 2011 vinden op negen verschillende locaties in Nederland de Kunstdagen 2012 plaats. De Kunstdagen kenmerken zich onder andere door hun gevarieerde exposities, een verkiezing, een loterij en de aanwezigheid van de exposerende kunstenaars.
De eerste Regionale Kunstdag van 2012 is op 22 januari in het Raodhoes in Venlo/Blerick. Daar exposeren 60 kunstenaars samen 120 van hun mooiste werken.
Op 12 en 13 november 2011 vond de afsluiting van de Kunstdagen 2011 plaats in de Oude Kerk in Amsterdam. Er exposeerden 120 kunstenaars samen 360 werken. Bezoekers en een jury konden hun waardering voor de geëxposeerde kunst vastleggen en bepaalden daarmee de Winnaar Kunstdagen 2011. Dominique Prins sleepte deze titel in de wacht, en daarmee ook de geldprijs van € 2.000,-.
Kunstbeurzen.nl stuurde alweer een nieuwsbrief over de komende Kunstdagen.
Volgend jaar vinden op negen locaties in Nederland, de Kunstdagen 2012 plaats. Er zijn acht Regionale Kunstdagen in acht verschillende plaatsen in Nederland en als apotheose twee aaneengesloten Nationale Kunstdagen 2012 in Amsterdam.
Op elke Regionale Kunstdag exposeren 60 of 90 Nederlandse beeldend kunstenaars respectievelijk 120 of 180 kunstwerken. Door het grote aantal exposerende kunstenaars is een breed scala aan werken te zien. Naast veel realistische en abstracte schilderijen worden ook beelden van verschillende materialen en vaak ook keramiek en textiel, geëxposeerd. Bij elke Kunstdag is weer andere kunst van elk genre te zien en voor vriendelijke prijzen te koop. Elke Kunstdag biedt u naast een mooie (verkoop)expositie, een loterij waarmee kunstwerken voor € 1,- gewonnen kunnen worden. Ook kunt u tijdens de Regionale Kunstdagen uw waardering over de geëxposeerde werken aangeven en daarmee bepalen welke kunstenaars de mogelijkheid krijgen om hun werk op de Nationale Kunstdagen te exposeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten