woensdag 13 juni 2012

Werk Liesel Brune voor expositie beschikbaar

Gedurende de maand mei heb ik in de Royal Gallery in Amsterdam onder de vlag van MainportArt een groepsexpositie georganiseerd, die ook nu nog online is te bekijken.
Eén van de deelnemers was Liesel Brune, een Zuidafrikaanse schilderes. Voor deze expositie had Liesel tien werken naar Nederland gestuurd. Negen werken zijn nog in mijn bezit en die zijn in principe ook nog beschikbaar voor een expositie in Nederland of België. Terugsturen kan altijd nog. Heeft u een galerie of bent u kunsthandelaar en bent u geïnteresseerd in het werk van Liesel Brune, laat mij dat dan weten. Ik neem dan nader contact op.
Liesel Brune (1964) is afgestudeerd in beeldende kunsten aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika). Ze heeft een aantal jaren als docente beeldende kunst en als graficus gewerkt. Liesel woont in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar ze sinds 1998 als professionele kunstschilder werkt. Ze exposeert vooral in Zuid-Afrika en Duitsland.De expositie in de Royal Gallery was haar eerste in Nederland. Haar werk verdient echter meer aandacht.
Liesel heeft al tal van succesvolle solo-exposities op haar naam staan en ze heeft ook aan veel groepstentoonstellingen deelgenomen. Ze kreeg een eervolle vermelding tijdens de New Signatures Exhibitions in 2006. Onder kunstliefhebbers en –verzamelaars in Zuid-Afrika is Liesels werk zeer bekend. Haar werk wordt daar gezien als een vorm van belegging.
Passie is het leidmotief in Liesel Brune's schilderijen. Ze houdt ervan de grenzen op te zoeken van wat met de olieverftechniek mogelijk is. Liesel put inspiratie uit de Nederlandse oude meesters. Ze zegt: "Ik word altijd geïnspireerd door oude meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals". Ze houdt van de combinatie van donker en licht. Zacht en hard. Sterke lijnen en krachtige composities beïnvloeden haar werk eveneens. Ze laat zichzelf leiden door gevoel en intuïtie bij het creëren van natuurlijke composities. Zachte olieverfstreken op doek met grove structuren die bij de beschouwer een gevoel van zowel kracht als tederheid oproepen.
Het nu in Nederland aanwezige werk betreft uitsluitend bloemenstillevens, maar haar oeuvre is breder en omvat ook portretten en dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten