vrijdag 22 juni 2012

Zomergasten tonen hun kunst in Enschedé

Kunstenaars van de Minkmaatateliers en zomergasten met wie zij een inspirerende relatie hebben, tonen hun beeldend werk in de TETEM kunstruimte, Stroinksbleekweg 16 in Enschedé.
Tegen de trend in om kunst als kermis, spektakel of media-event te beschouwen, presenteren de kunstenaars van de Minkmaatateliers kunst-om-de-kunst in de expositie Zomergasten. De tentoonstelling Zomergasten toont hun werk in samenhang met de door hen uitgenodigde gasten, collega-kunstenaars, met wie ze een speciale artistieke en inspirerende band hebben. Laat je verrassen… TETEM kunstruimte verbindt kunst en maatschappij. TETEM is een ontmoetingsplek en podium voor beeldende kunst waarin kunstprojecten gecreëerd, geanalyseerd en gepresenteerd worden. De organisatie initieert samenwerking met en tussen kunstenaars, deskundigen en kunstinstellingen met als doel beeldende kunst samen te brengen, zichtbaar te maken en te versterken. TETEM kunstruimte ontwikkelt tentoonstellingen en lab-events, begeleidt productiehuis opdrachten, is aanbieder van cultuureducatie aan jongeren en volwassenen en beheert samen met kunstenaars en ondernemers tijdelijke locaties in de stad Enschede.
TETEM is gevestigd in het monumentale Tetem 1, een voormalige dekenfabriek die recent is getransformeerd tot een ruimte voor hedendaagse kunst. TETEM kunstruimte bevindt zich in hartje Roombeek, de culturele wijk van Enschede. De expositie kan van donderdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur worden bezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten