woensdag 2 januari 2013

Kunstbeurs Realisme beleeft tiende editie

In de Passenger Terminal Amsterdam wordt van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari voor de tiende keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is. Vierendertig gerenommeerde galeries uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, evenals van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft. Abonnees van het E-magazine van Kunstweek krijgen op vertoon van een print van dit item in de laatste nieuwsbrief de tweede toegangskaart gratis. Je kunt dus samen de beurs bezoeken voor 12 euro. Voor Vrienden van Stichting Kunstweek zijn gratis toegangskaarten voor twee personen t.w.v. 24 euro beschikbaar. Zie voor meer informatie over de beurs www.realismeamsterdam.com.

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Realisme organiseert Galerie Majke Hüsstege een expositie van Street Art, getiteld Urban Realism. Deze expositie vindt plaats in de 'backstage-zaal'.

Sinds 2012 is Realisme verbonden aan een goed doel. Het betreft de afdeling LGTB Rights (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) van Human Rights Watch. Boris Dittrich, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Realisme, is de Advocacy Director LGBT Rights voor Human Rights Watch, wereldwijd een van de leidende organisaties voor de verdediging en bescherming van mensenrechten.

De Wackers Academie Amsterdam is hèt instituut in Nederland voor klassiek, figuratief kunstonderwijs. Docenten en studenten exposeren bij verschillende galeries op Realisme 13. Op de beursvloer organiseert de Wackers Academie workshops, demonstraties en een tentoonstelling.

De beurs zal dagelijks geopend zijn van 11 tot 19 uur. De toegangsprijzen bedragen voor volwassenen € 12 en voor Pas 65 en CJP € 8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten