donderdag 3 januari 2013

Modeltekenen in Volendam en Mijdrecht

Op 26 januari start een serie lessen in tekenen naar naaktmodel in Volendam. Kunstenaars en amateurs die hun technieken en vaardigheden willen oefenen kunnen vanaf die datum terecht bij het modeltekenatelier in het gebouw van de stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam aan de Julianaweg 150 in Volendam.
Acht zaterdagochtenden, op 26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari, 2, 9 en 16 maart kunnen de lessen van 10.30 tot 13 uur worden gevolgd. Men werkt zelfstandig naar ongekleed model. Er wordt met korte poses begonnen om de polsen en de geest los te maken, gevolgd door langere poses voor een meer uitgewerkte tekening.
In het atelier zijn ezels beschikbaar en voor basis-tekenmateriaal wordt gezorgd. Voor meer informatie kun je terecht bij Brigitte van der Naaten, bvdnaaten@hotmail.com. Er voor maximaal 10 cursisten plaats.

Woon je niet in de buurt van Volendam, maar in het Groene Hart van de provincie Utrecht, dan kun je voor een soortgelijke cursus, tekenen naar naaktmodel, terecht bij Atelier de Kromme Mijdrecht in Mijdrecht. Die lessen worden op dinsdagavonden gegeven, van 20 tot 22 uur. Er is nog plaats voor vier cursisten. Elk jaar worden er drie blokken van tien lessen georganiseerd, waarbij er per blok twee lessen door een professionele docent worden begeleid. Het volgen van deze cursus heeft alleen zin als men al enigszins gevorderd is in het tekenen. Tekentafels en ezels zijn beschikbaar, maar het materiaal dient men zelf mee te nemen. Meer informatie over de cursus kunnen deelnemers èn modellen vinden op de website van het Atelier, of je kunt mij, als coördinator en 'modellenboeker' daarover benaderen.

Foto: Frank de Leeuw; model: Alida.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten