dinsdag 15 januari 2013

Fotoboek ten bate van de kankerbestrijding

De Amsterdamse fotograaf Jan Tervoort heeft het afgelopen jaar vrouwen gefotografeerd, die op de een of andere manier met kanker te maken hebben of hebben gehad. Alle vrouwen waren 40 jaar of ouder. Diverse modellen kwamen uit 'mijn bestand'. Vrouwen met wie ik bij het tekenen, schilderen en/of fotograferen ook samenwerk en die het leuk vonden belangeloos aan dit fotoproject mee te doen.
De foto's zijn met korte teksten over de afgebeelde vrouwen in een boekje, getiteld 'De vergeten groep', gebundeld. De meeste modellen zijn gedeeltelijk ontkleed of naakt gefotografeerd. Hoewel de omslag anders suggereert, zijn de foto's in het boekje alle in zwart-wit uitgevoerd en gedrukt op glanzend, machine coated papier.
Gisteren heeft Jan Tervoort, van Jaloe Fotografie, het boekje officieel aan het Koningin Wilhelmina Fonds aangeboden. Het KWF heeft vanaf het begin het project gesteund en de netto-opbrengst gaat naar dit fonds, dat is gericht op kankerbestrijding.
Het boekje kan in de boekhandel worden besteld en kost dan € 14,95. Het boekje kan ook rechtstreeks bij de uitgever worden besteld. Dat kan op de website van Boekscout. Ga dan naar 'winkel' en dan naar 'fotoboeken'. Er komen dan enkele euro's aan verzendkosten bij de genoemde prijs.

Foto: omslag De Vergeten Groep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten