donderdag 14 februari 2013

Derde Gogyoshi Art Project expositie in Amsterdam

Vrijdagavond 15 februari vindt om 19.30 de opening plaats van de derde expositie in het kader van het Gogyoshi Art Project. De eerste exposities vonden plaats in Lelystad en Wageningen. Kunstenaars uit - voor deze gelegenheid vooral - Noord-Holland hebben voor deze tentoonstelleing kunstwerken gemaakt op basis van tien gogyoshi, een Japanse dichtvorm, van de uit Fukushima afkomstige dichter Taro Aizu. In die gedichten beschrijft hij het leed, maar ook de hoop na de tsunami van 11 maart 2011. Bij die ramp raakte in Fukushima een kernreactor zo zwaar beschadigd dat een groot gebied ernstig radioactief besmet is geraakt. Mens en dier zullen tot in lengte van dagen de ernstige gevolgen van deze ramp ondergaan.
De kunstwerken drukken de solidariteit uit die de kunstenaars voelen met de slachtoffers in en rond Fukushima. Het thema luidt 'Mijn geboortestad, Fukushima'.
De expositie is ingericht in de expositieruimte van gebouw 'De Slang', Spuistraat 199 in Amsterdam, op 100 meter afstand van het Paleis op de Dam. Na de opening is de expositie ook nog te bezoeken op zaterdag 16 en zondag 17 februari, evenals in het weekeinde van 23 en 24 februari. Op alle dagen van 12 tot 17 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten