donderdag 7 februari 2013

Volop kunst in Amsterdam- Noord

Zondag 10 februari wordt weer Galerie NOORDWAARTS+ georganiseerd. De grootste en leukste galerie van Amsterdam. Zevenhonderdvijftig vierkante meter kunst. Deze keer zijn dertien ateliers en werkplaatsen geopend. Van 13 tot 17 uur kun je in gesprek gaan met de makers en presentaties volgen. Prijzen vanaf 50 euro.
Varend op het voormalige pontje van en naar het voormalige AkzoNobel-terrein – vroeger Ketjen en nu Albemarle geheten - ontdekte een aantal mensen dat zij allemaal hun werkplek hadden in een van de loodsen op het bedrijventerrein aan de Zamenhofstraat. Maar niemand kende elkaar persoonlijk en niemand had enig idee van andermans activiteiten. Na een aantal ontmoetingen in de lift, besloot een handjevol mensen dat daar eens verandering in zou moeten komen. Zij zetten het plan op om zoveel mogelijk mensen te bewegen hun deuren voor elkaar en voor bezoekers open te zetten. Het plan vond grote weerklank en zo ontstond er een eerste Open Dagenevenement in 2001 waar zo'n 1200 bezoekers hun opwachting maakten.
Uit de enthousiaste deelnemers ontstond een hechte groep die besloot van de Open Dagen een tweejaarlijks terugkerend evenement te maken. Er werd in 2002 een Stichting opgericht met een stichtingsbestuur, ondersteund door een aantal actieve werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de Open Dagen in 2003. De Stichting Noordwaarts omvat een uiteenlopende groep kleine ondernemers en kunstenaars, die samen een arsenaal aan inspiratie, ideeën en ambachten aan kunnen bieden.
Het bedrijvencomplex aan de Zamenhofstraat is gesitueerd tussen Albemarle en het Vogeldorp in Amsterdam Noord. Naast beeldend kunstenaars - schilders, beeldhouwers, grafici, keramisten, glaskunstenaars, fotografen – tref je ook decor- en interieurontwerpers, internetbedrijven, adviesbureaus, staalbewerkers, kledingontwerpers, meubelstoffeerders, lampenkappenmakers, leerateliers en nog veel meer aan.
Het bedrijvencomplex Zamenhofstraat is te bereiken met bus 32 en 33 vanaf het Centraal Station, haltes Johan van Hasseltweg of Merelstraat. Parkeren in dit deel van Amsterdam-Noord is overigens gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten