zondag 10 februari 2013

Monica van Rijn organiseert Dutch Art Tours

Vanmiddag vond Open Ateliers ‘Galerie NOORDWAARTS+’ plaats in het voormalige industriële complex aan de Zamenhofstraat in Amsterdam-Noord. Pal naast de voormalige fabriek van Ketjen.
Kunstenaars met diverse disciplines hadden hun ateliers opengesteld voor publiek. Tijdens mijn rondgang werd ik warm onthaald door schilderes Monica van Rijn, die werk met een extra dimensie vervaardigt. Klinkt geheimzinnig en dat is het ook; werk met een dubbele bodem.
Monica woont en werkt op het complex en heeft een bijzonder initiatief ontplooid. De ‘Dutch Art Tours’. Je krijgt dan als groep, bedrijf of vereniging, een inspirerende rondleiding langs diverse ateliers van internationaal gerenommeerde Nederlandse kunstenaars. Het is een ontdekkingstocht voor iedereen die inspiratie wil opdoen. Samen met een gids, die zelf beeldend kunstenaar is, bezoek je stijlvolle studiosuites, karakteristieke ateliers en oefenruimtes waar kunstenaars hun werk persoonlijk presenteren. Het Zamenhof-complex, aan de noordelijke IJ-oever omvat meer dan 130 ateliers op loopafstand van elkaar. Het was ooit een verlaten scheepswerf, die nu is veranderd in een artistieke broedplaats die bruist van de creativiteit.
Ontdek er betaalbare kunst, design, mode, curiosa en zelfs oldtimers en een oud Duits tramstel. Je brengt ook een bezoek aan een ‘verborgen’ en intiem museumcafé waar het publiek normaal geen toegang toe heeft. Alles wat je ziet is authentiek; er wordt niets in scène gezet. Er kan desgewenst ook catering worden geregeld. Voor meer informatie kun je mailen naar info@dutcharttours.com of bellen met Monica van Rijn, 06- 4020 8570 of 06 – 5194 1015.

Foto: Monica van Rijn in haar atelier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten