vrijdag 19 juli 2013

Vintage-foto's van Edward Steichen in Foam

Foam presenteert deze zomer de tentoonstelling Edward Steichen: In High Fashion, the Condé Nast Years, 1923 – 1937. Deze tentoonstelling, met meer dan tweehonderd unieke vintage foto’s, vertegenwoordigt het hoogtepunt in Steichens lange fotografische carrière.
De werken die hij gedurende deze periode maakte voor de invloedrijke magazines Vogue en Vanity Fair, behoren tot de indrukwekkendste creaties van de twintigste eeuw. Ze zijn speciaal voor deze tentoonstelling bij elkaar gebracht en worden voor het eerst in ons land getoond.
Met zijn mooie, gestileerde foto’s. Voor Vogue en Vanity Fair bracht Edward Steichen de modefotografie naar een hoger niveau. Rokken worden uitgespreid over sofa’s van bijna dezelfde stof, een witte bontjas lijkt gemaakt om erin te loungen op een witleren bank. De combinatie van couture en enscenering geeft Steichens modellen monumentale allure. Krachtige vrouwen in een luxueuze omgeving. In de loop van de tijd worden zijn decors kaler en zijn foto’s meer een spel van licht en schaduw, vlakken en lijnen. Daarnaast kun je in Foam portretten zien van filmsterren en andere beroemdheden die door Steigen werden gefotografeerd.
Foam is gevestigd aan Keizersgracht 609 in Amsterdam. De expositie kan dagelijks worden bezocht van 10 tot 18 uur en op donderdag en vrijdag van 10 tot 21 uur.

Foto: Gloria Swanson, 1924 © Edward Steichen / Courtesy Condé Nast Publications

Geen opmerkingen:

Een reactie posten