donderdag 31 oktober 2013

Carli Hermès exposeert in Coda Museum

Van 3 november a.s. tot en met 26 januari 2014 is er in het CODA Museum, Vosselmanstraat 299 (ingang op hoek met Roggestraat) in Apeldoorn een expositie ingericht met werk van de topfotograaf Carli Hermès.
Erotisch, eigentijds, prikkelend, bevreemdend en verleidend zijn al vijfentwintig jaar de belangrijkste kenmerken van het werk van Carli Hermès. Of hij nu in opdracht werkt of vrij werk maakt, zijn beelden zijn altijd prikkelend, spannend en op verrassende wijze gestileerd. De tentoonstelling toont voor het eerst in een museale context een overzicht van hoogtepunten en sleutelwerken uit het foto- en filmoeuvre van Carli Hermès.
Water, vuur, stijlvolle interieurs en woestijnlandschappen vormen surrealistische decors waarin dromen werkelijkheid lijken te worden. Het verlangen te kunnen vliegen en zo de zwaartekracht te trotseren komt steeds terug in de beelden van Carli Hermès. Met uitgesproken vormen, kleuren en menselijk expressie vertelt hij een verhaal van en over mensen.
Erotiek en een vervreemdende werkelijkheid spelen steeds een belangrijke rol in zijn werk. De scheiding tussen de autonome kunstenaar die vrij werk maakt en de fotograaf die in opdracht een reclamecampagne produceert, is bijna niet te maken. Ze komen uit elkaar voort en lopen in elkaar over. Carli Hermès deelt dit met generatiegenoten als Inez van Lamsweerde en Erwin Olaf.
Carli Hermès (1963) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Bournemouth School of Art in Engeland. Hij werd internationaal bekend met zijn reclamefotografie voor merken als Martini, Philips, Nike, Suit Supply en de KLM. Ook maakt hij modereportages voor toonaangevende internationale bladen en portretteert hij (internationale) bekendheden.

Foto: een van de werken van Carli Hermès

Geen opmerkingen:

Een reactie posten