maandag 15 september 2014

Duo-expositie bij Zaansgroen

Zaansgroen is een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam en vormt de perfecte locatie voor een expositie of huiskamerconcert. Op slechts 5 wandelminuten van station Zaandam NS.
Op zaterdag 21 en zondag 22 september exposeren Hans Deen en Maria Groen bij Zaansgroen. De expositie is te bezoeken van 13 tot 17 uur.
In Herman Deens (Amsterdam 1950) abstracte werk zoekt hij de spanning tussen vorm en kleur. Soms is de kleur uitbundig en andere keer wat ingetogen. Deen brengt de verf in meerdere lagen op, dekkend en transparant. De huid van de verf speelt hierbij een belangrijke rol.
Op 49-jarige leeftijd heeft Deen de opleiding aan de Wackersacademie te Amsterdam gevolgd. Tijdens en na deze opleiding is het stilleven een specialisme geworden. Hij probeert de voorwerpen niet zomaar klakkeloos na te schilderen, maar ze, als het ware een ziel mee te geven. Gewone potjes en pannetjes worden dan ineens mooie, interessante objecten. Naast stillevens, schildert hij ook portretten, stadsgezichten en maakt hij figuurstudies. Ongeveer 3 jaar geleden is hij begonnen met het maken van beelden in modelleerpasta en brons.
Maria Blom, geboren in 1946 (Academie Artibus Utrecht en Academie Beeldende Vorming Tilburg), schildert graag portretten en figuren, maar ook haar onmiddellijke omgeving. Niets is wat het lijkt, er is altijd meer te zien. Plezier in kijken, concentratie, licht, kleur, beweging en olieverf, de middelen waarmee ze haar omgeving vertaalt in beeld.

Foto: Een werk van Herman Deen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten