woensdag 17 september 2014

Katelijne Davids exposeert in de Arti Galerie

'Gepraat in de Ruimte'is de titel van een expositie van Katelijne Davids in Arti Galerie, Rokin 114 in Amsterdam, die op vrijdag 17 oktober om 17.30 uur wordt geopend door Constant Vecht.
In de ogenschijnlijk luchtige tekeningen van Katelijne Davids schuilt dikwijls een dramatische ondertoon. Haar thema ‘’Gepraat in de Ruimte’’ doelt op dolende zielen, zielen die elkaar soms vinden of ten dele, niet vrij, want nog altijd geketend aan hun aardse leven wat misschien niet al te vrolijk was, maar misschien ook wel, wie zal het zeggen? Duidelijk is dat de figuren introvert en solitair in hun besloten sfeer bestaan of hebben bestaan en dat de toeschouwer eigenlijk part noch deel heeft aan hun dromen en dialogen onderling maar slechts kan aanschouwen.
Behalve een hondje, zeepaardjes en wat vogels zijn het toch vooral de menselijke figuren die de boventoon voeren. En uiteraard een aantal poezen die het leven op eigen wijze bezien én Saul Steinberg die misschien wel af en toe over de schouder van Katelijne meekijkt en miauw fluistert... Een speelse irreële werkelijkheid waarin je betoverd wordt en waar je even voelt dat er meer werelden zijn dan die waar wij in leven.
De expositie is te zien op 17, 18 en 19 oktober, tussen 12 en 18 uur.

Foto: 'Het is hoe je het bekijkt' van Katelijne Davids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten