donderdag 29 december 2011

Expositie bij Morren Galeries rond Walter Elst


Op zaterdag 7 januari 2012 houdt Morren Galleries in haar vestiging Oudegracht 340 in Utrecht vanaf 15 uur voor alle kunstenaars en de relaties van zowel Morren Galleries als De Portretwinkel een feestelijke nieuwjaarsreceptie die samenvalt met de opening van de tentoonstelling ‘Stille Kracht’. Jan Peter Balkenende zal de officiële opening verrichten.
Er zal werk zijn te zien van Walter Elst, Annemiek Groenhout, Victor Muller en Evert den Hartog. Walter Elst is de hoofdexposant. Walter Elst (1955, Antwerpen) is autodidact. Hij studeerde af in de Geneeskunde aan de Universiteit van Brussel, deze kunstenaar is van oorsprong arts. Na zijn studie voltooid te hebben, is hij direct begonnen zijn vakmanschap op het gebied van de schilderkunst verder te ontwikkelen. Zijn panelen vertonen een bijzonder grote dosis technische kwaliteiten en diversiteit van onderwerp. Vooral zijn stillevens hebben hem in Nederland en België veel bekendheid verschaft. Zijn werk doet denken aan de grote meesters uit de 17de eeuw, maar zijn licht en compositie zijn onmiskenbaar modern. Hij ontleent maar is geen navolger.
Bent u een relatie van Morren Galleries, De Portretwinkel of bieden zij uw werk als kunstenaar aan en bent u van plan de receptie bij te wonen, houd dan rekening met de dress code: nette kleding en geen jeans.
Wilt u de galerie op een latere datum bezoeken, dan kan dat van woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondagen van 12 tot 17 uur.
De foto toont een van de werken van Walter Elst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten