vrijdag 16 december 2011

'In de stijl van' expositie van Geert Jan Jansen

Vandaag besteedde de schrijvende pers en het tv-ochtendprogramma Vandaag de Dag aandacht aan de door de 16-jarige Daan van Velsen op meesterlijke wijze gekopieerde Oude Meesters, die hij echter heel eerlijk van zijn eigen ondertekening voorziet. Daan treedt in de voetsporen van andere meesterlijke kopieerders, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.
Zij hadden aanvankelijk echter minder eerzame bedoelingen met de kopieën dan Daan. Zij verkochten ze als echt en als 'onbekende, nu pas ontdekte doeken' tegen meesterlijke prijzen. Geert Jan Jansen heeft zijn leven gebeterd en zet nu ook zijn eigen handtekening onder een kopie. Daarnaast maakt hij ook origineel, eigen werk.
Deze maand exposeert Geert Jan Jansen 200 werken 'in de stijl van' ondermeer Cobra, Margritte Renoir, Kees van Dongen, Gustav Klimt, Edward Hopper, Paul Gauguin, Claude Monet, Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn in Kasteel Beverweerd, Beverweertseweg 60 in Werkhoven (gemeente Bunnik).
Er is tevens werk te zien van Ellen van Baren en Ton Pret.
De expositie is tussen 11 en 17 uur te bezoeken op zaterdag 17, zondag 18, dinsdag 20, vrijdag 23, dinsdag 27 en vrijdag 30 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten