donderdag 6 december 2012

Airport wordt wellicht Art Port in Bergen

Er is een nieuw plan ontwikkeld om Bergen definitief op de kaart te zetten als kunstenaarsdorp: Bergen Art Port.
In het kunstenaarsdorp is men momenteel bezig met pogingen om het voormalige vliegveldterrein een andere bestemming te geven en er een groot cultureel centrum van te maken.
Er zijn tal van idee├źn geopperd: Ateliers voor beeldend kunstenaars zoals schilders en beeldhouwers, fotografen en filmers en werkruimtes voor 'ambachtslieden' zoals meubelmakers, mode-ontwerpers, bronsgieters, et cetera.
Er wordt ook gedacht aan expositieruimte(s) voor kunstprojecten en aan oefenruimtes en studio's voor musici in de stromingen jazz, popmuziek of klassieke muziek.
Muziekuitvoeringen zouden ook tot de mogelijkheden kunnen behoren, met kansen voor nieuwe talenten, mogelijke samenwerkingsverbanden met conservatoria, andere podia, instellingen en scholen; kwaliteit en vernieuwing is hierbij belangrijk. Ook wordt het theater niet vergeten: opslagruimtes voor theatergezelschappen, waarin kostuums en decors kunnen worden opgeslagen en oefenruimtes. Dat laatste zou ook voor balletgezelschappen kunnen gelden. Veelzijdigheid en vernieuwing zijn de kernwoorden die de initiatiefnemers hanteren. Als het idee jou ook aanspreekt, dan kun je je steun laten blijken op de website van Bergen Art Port.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten